Kinderopvang logobot

Peuteropvang Peuter College

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan bij Peuter College! Er spelen op dinsdag- en donderdagochtend, maximaal 14 kinderen per dag op deze peutergroep die gevestigd is aan de Top Naeffstraat. De locatie is in hetzelfde gebouw gehuisvest als Junior- en Tiener College. 

Wat maakt ons bijzonder?
Peuter College is tot stand is gekomen door de samenwerking van SKG met Junior- en Tiener College, onderdeel van LOGOS. “Samen” is voor zowel SKG als voor Junior- en Tiener College een kernwaarde. SKG staat niet alleen voor Stichting Kindercentra Gorinchem, maar ook voor Samen Kunnen Groeien: SKG ziet het als haar kerntaak om de ontwikkeling en groei van kinderen en jongeren te ondersteunen, te bevorderen en te begeleiden. Dit doen ze bij voorkeur in samenwerking met kinderen, opvoeders, onderwijs en andere belanghebbenden. Met deze samenwerking maken Junior College en SKG gebruik van elkaars expertise en zetten ze samen het kind centraal. Dit is vergelijkbaar met een integraal kindcentrum. 

SKG heeft op het terrein van de peuteropvang en VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) veel expertise opgebouwd en we hebben onze kennis gekoppeld aan die van Junior- en Tiener College. Het peuterprogramma bestaat uit een ontdekkend programma waarbij kinderen de wereld om hen heen spelend mogen ontdekken en beleven. De dag start met een Pick Me Up, een bijzondere activiteit waar samen ontdekken, nieuwsgierig zijn en leren centraal staat. Daarna gaan de kinderen aan de slag met een lab of atelier, een aanbod dat draait om ontdekken, natuur, spel, bewegen, kunst, buiten zijn of techniek. Daarbij komen allerlei taal- en telvaardigheden aan bod op een manier die kinderen bijblijft en waarbij aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind.  Nieuwsgierig? Reken maar! 

De dagelijkse leiding van de voorschool is in handen van één medewerker van SKG: Anne van Rossum, Zij werkt direct samen met de leerkrachten van unit 1 van Junior College. Want vanaf 4 jaar kunnen de kinderen verder spelend beleven en leren in unit 1 (groep 1,2 en 3) van het Juniorcollege. Junior College is een nieuwsgierig onderwijsprogramma voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Daarna leren en werken de kinderen verder bij het Tiener College, ondernemend leren van 10 tot 14 jaar. 

Onze plek binnen een school
We hebben een eigen lokaal, waar ’s middags de kinderen van de BSO gebruik van maken. Hier hebben we alles wat we nodig hebben om iedere dag weer leuke, leerzame activiteiten te ondernemen. We hebben een grote buitenspeelplaats waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Klimmen, glijden, fietsen, rennen, zich verstoppen of in de zandbak spelen, het kan allemaal. 

We hebben wisselende thema’s binnen onze kernconcepten, waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen en uw kind verzekerd is van een leuke en leerzame tijd op onze peuteropvang. 

Bent u enthousiast geworden? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op onze locatie.

De locatiemanager
Juliëtte Haarsma is locatiemanager van Peuter College. Zij en haar team heten u van harte welkom.

Wij werken samen met: 

  • Junior- en Peutercollege;

  • Het consultatiebureau;

  • De Bibliotheek

  • Bureau Jeugd en Gezin;

  • Trivium; 

Adres Peuteropvang Peuter College:
Top Naeffstraat 28
4205 MT Gorinchem
Telefoon 0183-724865
Openingstijden: dinsdag- en donderdag van 08:15-11:45 uur
LRPK-nummer: 264264356
Inspectierapport GGD

Twitter

Peuteropvang, al vanaf 10 euro per maand.jpg

Contact

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4b 
4206 CL Gorinchem

E-mail: 
Klik hier

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.